Esittelyssä Punavuoren Ahven

Punavuoren Ahven, Affen, Punavuoren olohuone, Punainen Ahven, vanha Kannu. Rakkaalla lapsella, tai tässä tapauksessa ravintolalla, on monta nimeä.

Ahvenen tiloissa on rakennuksen valmistumisesta saakka toiminut ravintola. Talon lopputarkastus on suoritettu samana päivänä, kun talvisota ja Helsingin pommitukset alkoivat. Ravintola Pika-Eines avattiin heti rakennuksen valmistumisen jälkeen. Alku ei ollut helpoin mahdollinen, talvisodan alkamisesta johtuen ravintolan avajaisia jouduttiin jopa siirtämään. Pika-Eineksen jälkeen oli legendaarisen Kannun vuoro, ravintola, josta kuulee tarinoita edelleen viikoittain. Huhtikuussa 1996 alkoi Ahvenen tarina.

Oma osani Ahvenen tarinassa alkoi 10 vuotta sitten. Niihin vuosiin mahtuu paljon ja nykyisin minulla onkin hyvin vahva tunneside tähän paikkaan. Ahvenen tiskin takana olen kasvanut aikuiseksi, olen kokenut elämäni toistaiseksi parhaat ja pahimmat vuodet. Tiskin takana on naurettu ja iloittu, itketty ja surtu. Asiakkaista ja työkavereista olen saanut lukemattoman määrän uusia ystäviä. Tätä kaikkea olen vuosien varrella todistanut tapahtuvan myös asiakkaiden keskuudessa. Olen nähnyt uusien ystävyys- ja parisuhteiden syntymisiä, valmistujaisjuhlia, syntymäpäiviä ja häiden jatkoja. Valitettavasti vuosiin mahtuu myös menetyksiä. On asiakkaita, joista aika on jo jättänyt ja heitä edelleen lämmöllä täällä muistelemme. Onneksi suurin osa ajasta on kuitenkin vietetty iloisissa merkeissä. Ahvenen vuosittaiset pikkujoulut ja keväällä vietettävät synttärijuhlat ovat olleet ikimuistoisia kemuja. Syksyisin olevaan KalaCupiin meidän joukkue lähtee aina voittamaan, välillä paremmalla ja välillä huonommalla menestyksellä. Ja päästiinpä tänä syksynä testaamaan Ahventa pop-up ravintolan muodossa vuosittain järjestettävässä RööperiFestissä.

 

 

Tässä ravintolassa on jotain mystistä tunnelmaa, mitä kovin monesta muusta paikasta ei löydy. Kiitos upeat asiakkaat ja ihanat työystävät, te olette se syy, minkä takia tätä työtä jaksaa tehdä. Ja kaikki te, ketkä ette ole vielä Ahvenessa vierailleet, lämpimästi tervetuloa. Voi olla, että löydätte tästä ravintolasta uuden kantapaikkanne.

Lämmintä joulun odotusta kaikille!

Maarit

Kommentit ovat poissa käytöstä