Kalaravintolat Seinäjoella

Lauantaina 26.01 lähdimme Kalaravintoloiden päälliköiden kanssa maakuntamatkalle Seinäjoelle. Matkan tarkoituksena oli tutustua Mallaskosken panimoon, ideoida yhdessä Jyrin (Mallaskosken panimomestari) kanssa Mallaskoski Limited sarjaa sekä käydä neljättä kertaa järjestetyillä Lakeuden panimojuhlilla.

Mallaskosken panimolle pääsimme perille puolenpäivän jälkeen ja Jyri otti meidät iloisesti vastaan. Lyhyen intron jälkeen pääsimme panimon puolelle tutustumaan ja maistoimme muutaman uuden oluen. Ensimmäisen maistoon laitettiin suoraan tankista Mosaic humaloitua vehnää. Tämä toimi omaan suuhun ainakin todella hyvin, prossia tuotteessa oli hieman kuuden päälle, mutta kokonaisuus oli hillityn tasapainoinen ja raikas.

Seuraavaksi Jyri esitteli meille panimon viimeisintä aluevaltausta, tynnyrikypsytystä. Panimo julkaisi loppuvuodesta 2018 ensimmäisen tynnyrikypsytetyn oluensa: Nemesis no.3, konjakki tynnyreissä kypsytetty Imperial Rye olut. Tynnyristä suoraan saimme maistaa samaa tuotetta, mutta tämä oli vielä hieman “nuorta” sillä olut oli ollut vasta 3.kk tynnyrissä. Omasta mielestäni maku oli jo erittäin täyteläinen ja tästä pystyi aavistamaan, että lopputuote tulee jälleen olemaan huikea.

Panimovierailun päätteeksi juinimme hieman Jyrin kanssa meidän yhteistä “Limited” sarjaa. Nimensä mukaisesti, kyseessä rajattu erä joka saatavilla ainoastaan meidän ravintoloistamme. Sarjan ensimmäinen olut, Limited #001 Cranberry Sour on tällä hetkellä ravintoloissamme myynnissä ja on todella raikas, hapan ja aidosti karpalon makuinen. Tämän vuoden aikana Limited sarjaa tullaan täydentämään vielä viidellä tuotteella.

 

Lakeuden panimojuhlat olivat myös oikein mukava kokonaisuus, paikalla oli 15 panimoa ja tislaamoa, joka tuntui sopivalta määrältä verrattuna muihin isompiin olut tapahtumiin. Kaikkea ei tietenkään kerennyt maistelemaan mutta itselleni mieleenpainuvimmat oluet olivat:

Mallaskosken Jokiranta Wild Ale

Kesällä 2018 kerättyä villihiivaa Seinäjoen rannalta on käytetty tämän oluen valmistuksessa. Erittäin miellyttävä ja raikas hieman lambiccia mukaileva tuotos.

Nögne Ö Wilderness – Sour Ale

Maistossa oli tiettävästi viimeinen kegi tätä tuotetta (ainakin näin minä muistan myyntipuheen 😊). Olut on kypsynyt neljä vuotta punaviini ja armanjakki tynnyreissä. Erittäin kuiva ja mielenkiintoinen tuote joka sopi todella hyvin festarimaiseen nautiskeluun.

Coolhead King Size Coco Jambo – Imperial Stout

Coco Jambon tuunattu versio oli kuin suklaista kookosmaitoa olisi kurkusta kaatanut alas. Mukavalla ja pelottavalla tavalla tasapainoinen tuote jossa 10% alkoholi ei puskenut läpi missään vaiheessa.

 

Tälläistä settiä tällä kertaa Seinäjoella, mukava reissu hyvässä porukassa.

-Daniel

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *