Kalaravintolat Thornbridgen panimolla

Alkuvuodesta saimme kutsun lähteä tutustumaan Thornbringen panimoon Englannin Sheffieldiin. Otimme tämän kutsun tietenkin innolla vastaan ja iloksemme saimme kuulla, että pääsisimme tämän huippumatkan aikana myös suunnittelemaan uutta ja ihan omaa Thornbridge tuotetta.

Huhtikuun loppupuolella matka Englantiin toteutui ja neljätoistahenkinen porukkamme pääsi ensimmäiseksi tutustumaan Manchesterin olutravintoloiden tarjontaan sekä niiden nykytyyliin. Sisustukset uudemmissa olutravintoloissa poikkesivat selvästi perinteisestä tyylistä ja se vahvisti meidän omaa ajatustamme siitä, että olemme Kalaravintoloiden uuden ilmeen osalta oikealla tiellä. Kalaravintoloiden uuden visuaalisen ilmeen pilottinahan meillä toimii Lauttasaaressa sijaitseva Kaunis Kampela, johon ehkä olet jo käynytkin tutustumassa.

Thornbridgen laadukkaat tuotteet ovat jo useamman vuoden ajan kuuluneet Kalaravintoloiden laajaan olutvalikoimaan ja olikin nyt aivan uskomattoman hienoa päästä tutustumaan näiden tuotteiden valmistukseen sekä ihmisiin valmistuksen takana. Aloitimme kierroksemme joen varressa sijaitsevasta Thornbridgen uudemmasta panimorakennuksesta ja huomasimme saman tien tilojen olevan todella siistit ja toiminnan hyvin organisoitua. Panimomestari Ben esitteli meille panimon laboratorion sekä muut tilat, joissa oluen valmistusta seurataan erilaisten monitorien ja mittarien kautta koko oluen valmistusprosessien ajan.  Heidän intohimonsa oluen valmistusta kohtaan näkyi ja kuului ihan joka sanassa sekä myös se, kuinka tärkeänä he pitävät sitä, että yhtään tuotetta, joka ei vastaa heidän määrittelemää laatutavoitettaan ei päästetä eteenpäin. Thornbridgen panimo ei ole kokonaisuudessaan kovin suuri, mutta heidän seurantajärjestelmänsä on moniin suurempiinkin panimoihin nähden hyvin pitkälle vietyjä. Panimokäynti oli todella vaikuttava ja miten mielenkiintoista oli seurata niin laboratoriotyötä sekä seurannan raportteja kuin myös ihan tuotteiden pullotusta sekä lastausta.

Thornbridgen panimon arvot, jotka on hyvin pitkälle saman tyyppiset kuin meidän omat, on tuotu hyvin esille monessa paikassa, niin olutlaatikoiden kyljissä kuin mainostuotteissakin.  Arvojen lisäksi meitä selvästi yhdistää hyvän oluen oikeaoppisen tarjoilun lisäksi myös koirat. Thornbridgen panimoravintolan tiskillä koiran keksit olivat esillä samaan malliin kuin meillä Kalaravintoloissakin.

 

 

Niin ja sitten se olut. Toisena matkapäivänä saimme huiman mahdollisuuden lähteä suunnittelemaan uutta kesäolutta Thornbridgen panimon asiantuntijoiden kanssa. Ajatuksen virta toi jos jonkinlaisia ehdotuksia, joista sitten kirkastui Thornbridgen ja Momentin Restaurantsin yhteistyöolut, joka nimeksi annettiin HETKI. Panimon porukka lähti siltä istumalta innoissaan toteuttamaan tätä uutuutta ja olemme itsekin aivan täpinöissämme.  Ja mikä parasta, saamme kokea tämän uuden tuotteen kanssanne ihan pian, sillä jo kesäkuun lopulla pääsemme maistelemaan suunnittelun tuloksia yhdessä teidän kanssanne. Pysy kuulolla, kerromme tarkemmasta HETKEN saapumisajasta piakkoin.

 

 

Meille jokaiselle Kalaravintoloissa on tärkeää nyt ja tulevaisuudessakin tuottaa teille hetkiä, joita on ilo muistella ja joista on mukava kertoa eteenpäin! Yhteistyössä tehdyt omat tuotteet, kuten tämä Thornbridgen HETKI ja tietysti jo perinteeksi muodostuneet Kalaravintoloiden asiakastapahtumat luovat niitä myös osaltaan. Joskus se paras hetki voi kuitenkin olla ihan vaan sellainen, jota ei ole mitenkään ennalta suunniteltu.

Nähdään Kalaravintoloissa ja luodaan yhdessä lisää upeita hetkiä!

 

Kirsi Kankaanpää

Business Lead, Momentin Restaurants Oy

Kommentit ovat poissa käytöstä