Kerää Klassikko – De Koninck Bolleke

Kerää Klassikko! Tässä juttusarjassa tullaan jatkossa avaamaan yhden klassikkotuotteen tarinaa.

 

Klassikko-oluet ovat klassikoita syystäkin, sillä ne ovat erittäin tyylipuhtaita, laadukkaita ja niiden taustalla on aina mielenkiintoisia tarinoita. Meillä Kalaravintoloissa varsinkin belgi-klassikot ovat lähellä sydäntä, sillä juuri belgi-oluiden maailmasta Kalaravintolat ovat syntynsä saaneet.

Klassikko-oluiden maailma on mukava kontrasti ns. trendikkäille oluille ja niiden lomassa on mahtava vain olla ja nauttia – liikaa miettimättä.

 

Huhtikuun Kerää Klassikko-olut: De Koninck Bolleke

De Koninck on 5,2 prosenttinen Belgian pale ale tyylinen olut, kevyesti humaloitu ja aromikas makunautinto.

De Koninckilta ei voi Belgian Antwerpenissä välttyä. Kävele baariin ja tilaa ”Bolleke Keuning.” Saat hetken kuluttua käteesi tyylikkäästi ja huolellisesti lasketun lasillisen meripihkan väristä ja samettisen pehmeää olutta, jota kruunaa tiivis vaahto. Bolleke viittaa kuuluisaan lasimalliin josta juoma nautitaan, mutta siitä on ajan myötä muodostunut myös paikallisten keskuudessa virallinen nimi tuotteelle.

De Konickin panimolla on valmistettu olutta vuodesta 1833 ja se on nykyään Antwerpenin kaupungin ainoa toiminnassa oleva panimo. Panimon logossa on pystyssä oleva käsi, joka viittaa Antwerpenin kaupungin laidalla keskiajalla olleeseen kivipylvääseen. Kivipylväässä oli käsi pystyssä, jotta kaupunkiin tulevat tiesivät maksaa tullin. Tämä kyseinen kivipylväs löytyy tänäkin päivänä De Koninckin panimosta.

 

Bollekea on saatavilla pysyvästi Kalaravintoloiden hanoista, joten nyt on hyvä aika ottaa tämä klassikkotuote maistoon!

Kommentit ovat poissa käytöstä