Smörret & Bisset sopivat hienosti yhteen!

Muutama vuosi sitten istuimme yhdessä Aimon (Lohen kanta-asiakas 25 vuoden takaa) kanssa alas ja pohdimme, miten Kalaravintolat ja Tanskalainen Voileipä voisivat tehdä yhteistyötä. Todettiin yhdessä, että tanskalaiset smörret ja bisset voisivat sopia hyvin yhteen. Smörre ja Bisse tastingit saivat alkunsa tästä keskustelusta.

Ensimmäinen pilotti Smörre & Bisse -tastingille järjestettiin isänpäivänä 2016. Saimme nopeasti Janoisen Lohen asiakkaat liikenteeseen ja paikalle tuli parikymmentä uteliasta. Ensimmäinen tasting meni nappiin ja asiakkaat olivat tyytyväisiä. Mekin tajusimme siinä hetkessä, että tässähän on jotain normaalista tastingistä poikkeavaa. Nykytrendinä on yhdistää olut sekä ruoka ja tähän rakoon Smörre & Bisse tastingit sopivat mainiosti.

Tastingpaketteja olemme luoneet kolme: Klassisk, Kød ja Fisk. Tastingissä on neljä makuparia, jotka maistellaan makupari kerrallaan. Samalla keskustellaan smörrestä, oluesta ja niiden ”liitosta”. Makuparien luomisessa olemme pitäneet nyrkkisääntöinä seuraavia asioita: parantuuko smörren tai bissen maku, tukevatko oluen ja smörren makumaailmat toisiaan ja jaksavatko maut kantaa toisiaan?  Jos yhteenkin näistä kysymyksistä vastaus on ei, niin silloin yleisesti ottaen makupari ei ole hyvä tai siinä ei ole ns. mitään erikoista. Tavoitteena tastingissä meillä on aina luoda uusia elämyksiä ja kokemuksia.

Smörre & Bisse tastingejä on mahdollista nykyään järjestää kaikissa Kalaravintoloissa. Niitä järjestetään säännöllisesti ravintoloiden toimesta, siten, että asiakkaat voivat ilmoittautua ennakkoon tapahtumiin. Asiakkailla on myös mahdollisuus varata oma tasting vähintään 6:lle hengelle. Olemmekin pitäneet tastingejä niin yritys -ja yhteisöryhmille, kuin kaveri -ja harrasteporukoille.

Janoinen Lohi ja Leijuva Lahna ovat lisäksi järjestäneet säännöllisesti Smörre & Bisse Brunsseja. Tällä hetkellä Janoisessa Lohessa on Smörre & Bisse Brunssi jokaisen kuukauden ensimmäisenä lauantaina.

Parasta tastingien suunnittelussa on itse suunnittelu ja siihen kuuluukin aina isona osana tuotteiden maistelu. Mukavinta siinä on itse kokea samoja ”wau-elämyksiä” kuin asiakkaat kokevat tastingien aikana. Ehkäpä mieleenpainuvin makuelämys on meillä kummallakin ollut Kylmäsavulohi & Piparjuurismörren ja Põhjala Meri Gosen ensimmäinen kokeilu. Kerralla saimme fiiliksen, että tämähän toimii!

Voimme vahvasti suunnitella tastingiä ihan kaikille hyvästä ruoasta ja juomasta kiinnostuneille! Jos kiinnostuit niin ota yhteyttä: tai

 

Terveisin,

Daniel ja Aimo aka ”Batman ja Robin”

 

Tanskalainen Voileipä Oy

Tanskalainen Smørrebrød kulttuuri rantautui stadiin jo 60-luvulla, kun sotalapsena Tanskassa asunut Martti Riikonen perusti Etu- Töölön Cygnaeuksenkatu 5 osoitteeseen Tanskalainen Voileipä Oy: n elokuussa 1964. Reseptiikka tuli hänen mukanaan Tanskasta.

Nyt 54-vuotta myöhemmin Lindgrenin perhe pyörittää kolmantena yrittäjänä toimintaa alkuperäisillä resepteillä, tanskalaista perinnettä kunnioittaen. Marja Lindgren toimii Suomen pienimmän ravintolan ja sen keittiön sieluna, poikansa Jarkko toimii Marjan oikeana kätenä keittiössä. Kiireisinä aikoina Marjan poika Rasmus hyppää mukaan auttamaan.

Pienessä ravintolossa on vain yksi pöytä. Yritystoiminta perustuu tilauksiin, joita suuri kanta-asiakaskunta tilaa puhelimitse ja netin kautta. Yksityisasiakkaita on kolmessa polvessa. Yritys- asiakkaita ja erillaisiin tapahtumiin tehtäviä toimituksia on vuodesta toiseen kasvava määrä. Smørrebrødien tärkeimmät ominaisuudet ovat laadukkaat raaka-aineet, Smørrejen kaunis ulkonäkö sekä leipien päälle tulevien ainesosien runsaus. Tuoreus on alusta asti ollut yksi pääkriteereistä. Yksikään Smørrebrød ei odota asiakasta, vaan kaikki valmistetaan tilauksesta. Marjan aviomies Aimo kehittää liiketoimintaa, hoitaa yritys ja tapahtumamyyntiä sekä markkinointia ja Some- toimintoja.

Kommentit ovat poissa käytöstä