Kausituotteet

Kalaravintoloiden Syys- Lokakuun kausihanat:

 

Blacks Kinsane Pale Ale 5,0%
8,20€ 0,4l

Cascaden ja Citran yhdistelmä antaa oluelle trooppisten- ja sitrushedelmien aromeja. Maussa tulee esille greippi ja lime yhdessä makeampien makujen, ananaksen ja mandariinin kera., jota tasoittaa mukavan kermainen ja hieman makea mallasrunko. Jälkimaussa aluksi mukava sitruksinen puraisu päättyen trooppisten hedelmien raikkaaseen makeuteen.

Blacks Breweryn tarina alkoi siitä, kun Maudeline Black osti miehellensä Samille kotiin oluenvalmistuslaitteiston. Samin intohimon ja innostuksen myötä Blacks Brewery näki päivän valon vuonna 2013. Vuonna 2015 panimon yhteyteen tuli myös tislaamo – Irlannin ensimmäinen panimotislaamo yhdistelmä. Kinsale on pieni kaupunki Corkin kreivikunnassa, rannikolla, noin 25km etelään Corkin kaupungista ja on suosittu lomakohde niin irlantilaisille kuin ulkomaalaisille matkailijoille.

 

Velkopopovický Kozel Dark 3,8%
7,50€ 0,5l

Makeahko ja hienovaraisen katkera tumma lager, jonka maun perustana on ainutlaatuinen sekoitus aromaattista humalaa ja neljää eri mallasta. Todellinen klassikko-olut, joka on todennäköisesti ollut hyvin monen suomalaisen ensikosketus ”erikoisoluisiin”.

Velkopopovický Kozel on maailman suosituin tšekkiläinen vientiolut. Panimo sijaitsee pienessä Velké Popovicen kylässä 25 km Prahasta kaakkoon ja se aloitti toimintansa jo vuonna 1874. Oluen nimen ensimmäinen sana viittaakin tähän paikkaan ja nimen jälkimmäinen sana Kozel taas tarkoittaa vuohipukkia, joka yhä edelleen toimii oluen tunnuksena. Tätä perinteikästä tšekkiläistä olutta on ollut saatavilla Suomestakin jo yli 25 vuoden ajan ja sinä aikana se on löytänyt paljon uskollisia ystäviä.