Kausituotteet

Kalaravintoloiden Marras-Joulukuun kausihanat:

 

Mallaskoski Limited #005, Doppelbock 7,2%
8,20€ 0,4l

Mallaskosken panimon yksinoikeudella Momentin Restaurantsille valmistettu runsas, muhkean maltainen ja aavistuksen savuinen Doppelbock, jota on kauteen sopivasti maustettu ripauksella kanelia. Täydellinen pimeiden ja kylmien loppuvuoden iltojen lämmittäjä! Maltaat: Pils, Vienna, Crystal, Carafa 2, Pale Ale, Chocolate, Carafa 2 Humalat: Perle

Synkkyydestä syntynyt – Pimeässä pantu – Routaisen maan hedelmä. Seinäjokelainen Mallaskosken panimo ammentaa inspiraationsa oluiden panemiseen pohjalaisen sielunmaiseman synkkyydestä. Mallaskoskella aurinko ei paista, elämä ei hymyile ja turha rupattelu ei kiinnosta. Panimon perustaja Johan Wallenius aloitti juomiensa valmistuksen vuonna 1921 vanhan pesutuvan nurkassa. Vuonna 1928 Wallenius päätti ostaa tontin lähellä mylvivän kosken rannalta ja rakentaa siihen Mallaskosken tehtaan. Tehtaassa alettiin valmistamaan limonadi- sekä virvoitusjuomia ja etenkin ”hyväksi tunnettua” olutta, jota vietiin aina ulkomaille asti. Panimomestarina toimii Jyri Ojaluoma.

 

 

Kent Beyond the Pale 5,4%
8,60€ 0,4l

Erittäin maukas ja tanakasti humaloitu Golden Ale. Tässä oluessa käytetty humalajikkeita Amerikasta sekä Uudesta Seelannista. Makumaailma mukava sekoitus humalan katkeruutta, kuivuutta ja Uuden Seelannin lajikkeiden eksoottista hedelmää.

Kent Brewery on pieni mikropanimo, joka sijaitsee maatilalla Birlingissä, Kentissä. Panimon vuosituotanto on varsin vaatimaton, ainoastaan noin 250 000 litraa. Kentin oluissa ei sen sijaan ole mitään vaatimatonta, maut ovat hyvin tasapainossa ja miellyttävän rohkeitakin, huolimatta usein varsin keveästä alkoholiprosentista. Erinomaisia, uudenlaisia englantilaisoluita, joita on saatavilla pääosin ns. real alena niihin vihkiytyneissä ravintoloissa ja kesästä 2019 alkaen myös normaaleina hanaoluina. Kentin oluet ovat aina suodattamattomia ja pastöroimattomia. Ja valitettavan harvinaisia!