Craft Beer Helsinki kyypparin silmin

Heinäkuun alussa Helsingin Rautatientorilla oli oluttapahtuma Craft Beer Helsinki, jossa olin kolmen päivän ajan hommissa virolaisen Põhjala Breweryn ständilla.

Sain keväällä kutsun tulla Crafteille töihin. Parina edellisenä kesänä olen ollut Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtumassa Mallaskosken Panimon tiskin takana puuhastelemassa ja olen tykännyt festaritouhusta. Varsinkin, kun Kampelan Unit Lead Emilia näytti vielä vihreää valoa ei vastausta kauaa tarvinnut miettiä.

Periaatteessahan festareilla työskentely ei eroa normaalista työnkuvastani juuri lainkaan, samalla tavalla lasken olutta hanasta ja juttelen mukavia, mutta jotenkin fiilis on vielä rennompi ja hauskempi. Toki juomavalikoima on hieman kapeampi tiskillä kuin omassa kotibaarissa, mutta se ei haittaa ollenkaan – pääsee keskittymään enemmän tarjolla oleviin tuotteisiin.

Eri oluttapahtumien parasta antia mun mielestä on päästä näkemään vanhoja tuttuja, sellaisia, joita ei välttämättä muualla liian useasti näe ja vaihtaa kuulumisia heidän kanssaan. Paljon uusia tuttavuuksia tulee myös, esimerkiksi Põhjala Breweryn Peeterin tapasin ensimmäisen kerran. Oikein hauska ja valloittava persoona. Peeter oli  torstaina tiskillä kertomassa panimosta, sen historiasta, tulevaisuuden suunnitelmista ja tuotteista. Naapuritiskillä olevan Mallaskosken Panimon Matinkin kanssa tuli heitettyä huulta pitkin tapahtumaa.

Olut on kuitenkin pääroolissa, kyyppari näyttelee sivuosaa. Meillä oli Põhjalalla viisi eri olutta hanassa ja puolen tusinaa pullossa. Oma ehdoton lemppari oli Pime Öö PX, Pedro Ximenez -sherrytynnyreissä viimeistelty imperial stout. Tätä pääsin maistamaan pienen lasillisen torstai-iltana vuoroni päätyttyä. Muitakin herkkuja pääsin testaamaan, mutta tuo teki lähtemättömän vaikutuksen.

Craft Beeriin osallistui yli 30 panimoa kotimaasta ja ulkomailta reilun 350 juoman voimin, eli jokaiselle varmasti löytyi jotain maistuvaa. Ruokaakin oli kattavasti tarjolla useamman Food Truckin toimesta. Tää on sellainen asia, mistä pidän erityisen paljon. Ruoan ja oluen parittamista ei voi mun mielestä liikaa korostaa. Mikä onkaan parempaa, kuin hyvä eväs ja siihen täydellisesti sopiva olut?

Summa summarum: kolme hauskaa ja antoisaa päivää, huikea tunnelma, lukematon määrä vanhoja ja uusia tuttuja, hyviä juomia ja ruokia. Tällaiset normaalista arjesta poikkeavat työkeikat piristää kummasti ja takaisin oman baarin tiskin taakse on mukava palata, toivon mukaan jotain uutta mukaan tarttuneena.

Oikein hyvää kesän jatkoa,

Teemu

Kaunis Kampela

Kommentit ovat poissa käytöstä