Muutoksen tuulet

Kaunis Kampela on jälleen avannut ovensa remontin jäljiltä. Moni tuttu on jo käynyt tarkastamassa uudistuneen ravintolan ja onneksi löytänyt saman vanhan tutun ja lämpöisen tunnelman. Oman kantapaikan remontti voi joskus olla kova paikka. Kun on saanut kuluttaa penkkiin vuosien varrella oman jälkensä, voi olla harmillista, kun tilalla onkin uudenkarhea tuoli.

 

 

Muistan itse vielä Oulussa asuessani, kun oma vanha kantakuppilani sai purkutuomion ja ravintola aiottiin siirtää uuteen paikkaan. Mietimme monia iltoja tuopin ääressä ystävieni kanssa, miten voisimme tottua uuteen ravintolaan, jossa ei olisikaan katosta vettä vuotava tupakkakoppi, graffiteja ja tussipiirroksia täynnä oleva miniatyyrivessa tai askeettinen baariympäristö, jossa olisi hyvin voinut kuvata Kaurismäen elokuvat. Tuntui kohtuuttomalta, että kohta en voisikaan enää tuijottaa ikkunasta Kauppurienkadun vilinää.

Tuli päivä, jolloin ravintola meni lopullisesti silloisessa osoitteessaan kiinni. Kanta-asiakkaat kantoivat jokaisen baarin elämää nähneen muovituolin teatraalisesti kohti Asemakatua ja kuoppajaisia taidettiin pitää useammat. Uusi paikka oli paljon isompi ja sisään mentiinkin katutasosta, eikä kapeita portaita pitkin ylös. Paikan useat biljardipöydät olivat sijoitettu alakertaan ja tuntui hassulta, että takkia ei voinutkaan enää heittää samaan nurkkaan.

Kului viikkoja ja pikkuhiljaa paikka alkoi näyttää omat hyvät puolensa. Vessat olivat siistimmät, tilaa dartsin heittoon oli enemmän ja henkilökunnan musta huumori oli yhtä tervaista kuin aina ennenkin. Joka käyntikerralla alkoi huomata, miten ihmiset olivat löytäneet takaisin vanhaan kantapaikkaansa, vaikka askel ei käynytkään enää rantaan päin. Terassikin uudessa paikassa oli, eikä tarvinnut enää mennä ikkunat auki olevaan tupakkakoppiin, että sai kesällä nauttia raikkaasta ilmasta.

Monesti ei tule ajatelleeksi, että se – mikä kantapaikasta tekee kantapaikan, ei olekaan materia, vaan tunnelma. On mukava tulla sisään olohuoneeseen, jossa tuttu baarimikko moikkaa jo ennen kuin olet saanut oven kiinni ja on jo suosittelemassa mitä seuraavaksi pitäisi ehdottomasti maistaa. Sama ihminen on joskus enemmän kaveri kuin töissä oleva työntekijä. Yhdessä päivitetään maailman tapahtumia ja mietitään syntyjä syviä.

Me Kampelassa toivomme, että olisimme jokaiselle asiakkaallemme juuri sellainen paikka, mikä tuntuu omalta. Meille työnteko on monesti juhlaa, sillä saamme jakaa asiakkaidemme sekä arjen, että juhlan ja olla niissä mukana. Toivomme että remontin jälkeenkin moni vanha tuttu, sekä myös uusi asiakas löytäisi ravintolamme. Me olemme täällä teitä varten ja toivomme että yhdessä loisimme taas uuden palan historiaa!

Elämä koostuu hetkistä – toivottavasti vierailu Kampelassa on sinulle yksi sellainen!

Aurinkoa jokaiselle!

 

Emilia

Unit Lead

Kaunis Kampela

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *