Tervetuloa karvaturrit!

Koira – tuo henkilökunnan paras kaveri! Meidän ravintolamme tunnetaan jo laajalti koiraystävällisinä ravintoloina, eikä mikään ihme. Meiltä koira saa huomiota, rapsutuksia, nameja ja tietenkin raikasta vettä. Monet meidän kantiskoiristamme alkavat vetämään jo muutaman korttelin päästä Kiisken suuntaan, kun pitää saada herkkuja. Eipä tästä ole kauaakaan, kun yksi koira parkkeerasi jo sulkemisajan jälkeen ravintolan oven eteen. Huomasin tämän, ja kävin viemässä namin, jotta he pystyivät jatkamaan iltalenkkiään.

Muistelisin, että meikäläisen vuoron aikana meillä on parhaimmillaan ollut kahdeksan koiraa sisällä samanaikaisesti. Joku saattaa ajatella, että eikö tästä synny melkoinen härdelli? Harvemmin. Lähes poikkeuksetta meille tulevat koirat on hyvin koulutettuja, ja tulevat hyvin toimeen sekä muiden koirien että ihmisten kanssa. Joskus joku saattaa hieman älähtää, kun toinen koira tulee sisään, mutta mitään sen suurempaa ei ole sattunut. Tällaistakin käy harvemmin, sillä suuri osa meillä käyvistä koirista on jo tuttuja keskenään joko meiltä, tai esimerkiksi koirapuistosta.

Niki on varmastikin meidän asiakkaille se tunnetuin koira. Niki viihtyy baaritiskin äärellä, baarijakkaralla istuen. Siinä se on viihtynyt jo kahdeksan vuotta, pennusta saakka. Joskus se kulkee baarijakkaralta toiselle rapsutuksia pyytäen, toisinaan se ottaa torkut. Vaikka Niki olisi kuinka sikeässä unessa, se herää saman tien kun joku meistä tulee töihin. Se tunnistaa kaikki henkilökunnan jäsenet pelkästä äänestä, ja tietää että kohta on herkkuja tiedossa, kun iltavuoro tuli duuniin. Se odottaa aina, että työntekijä vaihtaa duunivaatteet niskaan ennen kuin vaatii namia, ja osaa kyllä tuijottaa niin kauan kunnes niitä heruu. Sen jälkeen voi taas jatkaa nokosia, ainakin siihen saakka kunnes seuraava työntekijä saapuu…

 

 

Jotain sääntöjäkin koirien, tai ennemminkin isännän tai emännän, pitää meillä noudattaa. Viikonloppuisin (pe-la sekä pyhien aatot suurilta osin) koirien kotiinlähtöaika on kello 20, koska iltakiireessä meteli nousee, ja väkeä on niin paljon että jotain voi sattua. Tässä ajatellaan sekä koirien että asiakkaiden turvallisuutta. Koiran on tietenkin myös käyttäydyttävä. Esimerkiksi jatkuva haukkuminen ei ole sopivaa käytöstä, ja silloin koiran paikka on muualla kuin ravintolassa. Koira on myös aina pidettävä kytkettynä, oli se sitten kuinka kiltti ja rauhallinen hyvänsä.

Huom! Koirien kotiinlähtöajat vaihtelevat ravintoloittain, joten jos mietit oluella piipahtamista iltalenkin lomassa, niin voit vaikka soittaa ja varmistaa! 🙂

 

Aurinkoista kesää, ja nähdään oluen äärellä!

 

Andreas von Bell

Unit Lead

Vastarannan Kiiski

2 vastausta